5 Mart 2014 Çarşamba

Rengarenk Yaz

Çok özlediğimiz ve sabırsızlıkla beklediğimiz ilkbahar/yaz sezonuna girmiş bulunuyoruz.Birçok ünlü firma 2014 ilkbahar/yaz koleksiyonlarını görücüye çıkardılar bile.Koleksiyonlardan da anlaşılacağı üzere birbirinden güzel renk ve renk tonlarının yer aldığı rengarenk bir yaz bizleri bekliyor.

Limon sarıları,turuncular,kırmızılar ve sıcak renkler hakimiyetlerini korurken;siyah&beyaz ile bütünleşen monokrom trendi de tahtından inmemeye devam ediyor.Bunun yanı sıra 40 ve 50'lerin zerafetini taşıyan pastel tonları da unutmamak gerek.Ayrıca metalik tonlar ve koleksiyonlarda sıkça yer verilen dore de bu yaz sıkça karşımıza çıkacak gibi görünüyor.Her sezon vazgeçilmez renklerimizden olan mavileri,lacivertleri ve beyazları da unutmamak gerek.İşte detayları ile birlikte 2014 ilkbahar/yaz renkleri!

Kış aylarından beri zirveyi zorlayan renk:Pembe

Kış sezonunda bolca yer alan pastel pembeleri bu sezonda da görmeye devam edeceğiz.Stilimizde zarif etkiler bırakacak bu rengin hemen hemen her tonunu bu sezonda görmek mümkün.Özellikle pembenin,nude rengine bakan tonları çok popüler.

Stil önerisi:Bu renkteki parçaları kullanırken onları benzer tonlarla eşleştirebilirsiniz.Bu sayede pastel tonların bütünlüğü bozulmaz ve zarif görünümünüz korunmuş olur.Hareket katmak isterseniz bunu aksesuarlarınız ile sağlayabilirsiniz.




Sezonun en tatlı rengi:Limon sarısı

Sezonun en tatlı olduğu kadar en iddialı renklerinden biri hiç şüphesiz limon sarısı.Yaz aylarının canlılığını ve ferahlığını limon sarısı ile daha çok hissedeceğiz.Ayrıca belirtmek gerekir ki,bu sezon sarının diğer tonlarını da vitrinlerde sık sık göreceğiz.

Stil önerisi:Limon sarısını mint yeşili ve çok açık pembelerle kombinleyebilirsiniz.İddialı gibi görünen bu renk kombinasyonları sizi tedirgin etmesin çünkü bu yaz sokak modasında bu pastel birlikteliklere sık sık rastlayacağız.




Sezonun en önemli rengi:Kırmızı

Kırmızı hangi sezon kendine yer bulmadı ki zaten? Kırmızı,tıpkı diğer sezonlarda olduğu gibi bu kez de popülerliğini korumaya devam ediyor.Ama bu sezon küçük bir fark var;kırmızı ve siyah hep yanyana.




40 ve 50'lere geri dönüş:Pasteller

Pastel tonlar bu sezonda zirveyi zorluyor.Metalik tonlarda da pastel renklerin bizleri beklediği bir sezondayız.Özellikle metalik nude,metalik mavi ve pembe tonları öne çıkıyor.


*Fotoğraflar:polyvore.com,kuaybegider.com

Hiç yorum yok: